Mi az Xbox Game Pass? Minden, amit tudni kell

2023.10.22 - 14:42
Játék értékelések és Tippek
Előfizetés és Ajándékkártyák
Kulcsfontosságú Megállapítások Részletek
Hol érhető el az Xbox Game Pass? Az Xbox Game Pass szolgáltatás a legtöbb régióban elérhető, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Japánt. Néhány régióban, mint például Oroszországban vagy Kínában, korlátozások lehetnek.
Hogyan lehet feliratkozni az Xbox Game Pass-re? Az Xbox Game Pass szolgáltatásra a legjobb helyen, az Xbox weboldalán keresztül lehet feliratkozni. Emellett érdemes letölteni az Xbox Game Pass alkalmazást a PC-re vagy okostelefonra a játékok streameléséhez és távoli letöltéséhez.
Hogyan lehet lemondani az Xbox Game Pass-t? Az Xbox Game Pass szolgáltatást egyszerűen le lehet mondani a hivatalos Microsoft weboldalon keresztül, de ezt megtehetjük közvetlenül az Xbox konzolon is.
Miért éri meg az Xbox Game Pass? Az Xbox Game Pass szolgáltatás kiváló ajánlat a játékosok számára, mivel hozzáférést biztosít számos modern és klasszikus játékhoz. A szolgáltatás minősége és játékkínálata a legjobb a játékelőfizetési szolgáltatások között.

Ha nagy konzol vagy PC játékos vagy, érdemes lehet megvásárolnod az Xbox Game Pass-t. A Game Pass egy digitális előfizetési szolgáltatás, amely hozzáférést biztosít egy folyamatosan bővülő, több mint 250 játékot tartalmazó katalógushoz, valamint exkluzív kedvezményeket és ajánlatokat.

Az Xbox Game Pass konzolra és PC-re is elérhető, és számos előfizetési szinttel rendelkezik. Az Xbox Game Pass Ultimate akár hozzáférést is biztosíthat az Xbox Cloud Gaminghez, így a felhőből streamelheted a játékokat okostelefonodra vagy PC-dre.

De a Game Pass-szal kapcsolatos összes információ túlterhelő lehet. Tehát ha az Xbox Game Pass és annak összes funkciójának áttekintését keresed, mi segíthetünk.

Mi az Xbox Game Pass?

Az Xbox Game Pass a Microsoft előfizetési szolgáltatása, amely 2017-ben indult az Xbox konzolokhoz és 2019-ben a PC-hez. A Game Pass havi díjért hozzáférést biztosít több mint 250 játékot tartalmazó könyvtárhoz. Addig játszhatsz ezekkel a játékokkal, amíg az előfizetésed le nem jár, vagy a játék el nem hagyja a könyvtárat.

Azonban többféle Xbox Game Pass tagság is létezik, és mindegyik saját előnyökkel és funkciókkal rendelkezik. De összességében az elérhető Xbox Game Pass szintek a következők:

  • Xbox Game Pass Core.
  • Xbox Game Pass konzolhoz.
  • Xbox Game Pass PC-hez.
  • Xbox Game Pass Ultimate.

Az Xbox Game Pass, az Xbox Game Pass konzolhoz vagy PC-hez szabványos szintjei hasonló előnyökkel rendelkeznek, amelyek összefoglalják az Xbox Game Pass funkcióit. Az Xbox Game Pass konzolhoz és az Xbox Game Pass PC-hez a következőket tartalmazzák:

  • Teljes hozzáférés az Xbox Game Pass játékkönyvtárához, ahogy azt az Xbox felsorolja.
  • Az új Xbox Games Studio címek a megjelenés napján elérhetők.
  • Az Xbox Store-ban az Xbox Game Pass ajánlatok és kedvezmények.

De még így is, az Xbox Game Pass konzolhoz vagy PC-hez platformspecifikus, ha PC-s játékokat játszol, akkor fel kell iratkoznod az Xbox Game Pass PC-re. A PC-hez való Game Pass hozzáférést is biztosít az EA Playhez, míg a konzol nem.

Mi az Xbox Game Pass Core?

Az Xbox Game Pass sztenderd szintjei mellett a legolcsóbb és legelérhetőbb szint az Xbox Game Pass Core. Az Xbox Game Pass Core az Xbox Live Gold örökségi szolgáltatásának helyettesítőjeként jelenik meg, és megpróbálja összevonni az online szolgáltatásokat az Xbox Game Pass-szal.

Kép forrása: Xbox

Az Xbox Game Pass Core a következő előnyökkel és funkciókkal rendelkezik:

  • Hozzáférés több mint 25 játékhoz az Xbox Game Pass katalógusból.
  • Online többjátékos hozzáférés az Xbox konzolodhoz.
  • A Game Pass Core ugyanazokat a kedvezményeket és árengedményeket biztosítja az Xbox Store-ban, mint a többi szint.

Az Xbox Game Pass Core kulcsfontosságú tényezője tehát, hogy a szolgáltatás a Game Pass hozzáférést összekapcsolja az online játékkal az Xbox-on, bár sokkal csökkentett szinten a többi szinthez képest.

Mi az Xbox Game Pass Ultimate?

Az Xbox Game Pass Core-tól teljesen eltérően, az Xbox Game Pass legmagasabb és legdrágább szintje az Xbox Game Pass Ultimate. A többi szint összes előnye mellett a Game Pass Ultimate a következőket tartalmazza:

  • Az Xbox Game Pass előnyök igénybevételének lehetősége.
  • Hozzáférés mind az Xbox Game Pass for Console-hoz, mind az Xbox Game Pass for PC-hez.
  • Xbox Cloud Gaming hozzáférés, így streamelheted a Game Pass címeket okostelefonodra vagy PC-dre.
  • Az Ultimate, mint az Xbox Game Pass for PC, tartalmazza az EA Play hozzáférést is.

Kép forrása: Xbox

Bár az Ultimate néhány előnye jelentéktelennek tűnhet, a PC és konzol Game Pass-hoz és a Cloud Gaming-hez való hozzáférés alapvető előny lehet.

Azonban, hogy frissítened kell-e az Xbox Game Pass-re vagy eredetileg választanod kell-e azt, teljes mértékben attól függ, hol és hogyan szeretnél játszani. Ha kizárólag konzoljátékos vagy, valószínűtlen, hogy a PC Game Pass bevonása meggyőzne téged.

Milyen játékokat kapok az Xbox Game Pass-szel?

Most már ismered a Game Pass minden szintjének funkcióit és előnyeit, nézzük meg a szolgáltatás egészének részleteit.

A játékok tekintetében a címeket folyamatosan hozzáadják és eltávolítják az Xbox Game Pass-ból minden hónapban, de ha látni szeretnéd az összes elérhető játék aktuális könyvtárát, egy gyors ellenőrzés az Xbox hivatalos oldalán mindent felfedhet.

De még a forgó állomány ellenére is mindig százakban mérhető a játékok száma az Xbox Game Pass-ban. Ezek között szerepelnek Xbox 360 játékok (amelyeket Xbox Series X|S-en vagy Xbox One-on lehet játszani), Xbox Series X|S és Xbox One címek, valamint PC játékok. Azonban néhány játék csak az Xbox-szal vagy a PC-vel kompatibilis.

Ugyanakkor, ha Xbox Game Pass Ultimate előfizető vagy, nem kell aggódnod a platform korlátozások miatt, mivel olyan játékokhoz, mint a Sea of Thieves, mind PC-n, mind Xbox konzolon hozzáférhetsz.

Mennyibe kerül az Xbox Game Pass?

Az Xbox Game Pass játékok elérhetőségében tapasztalható változások mellett, a Game Pass szintek árai is jelentősen eltérnek. Mindazonáltal, minden Xbox Game Pass szint havi számlázással működik, és bármikor lemondható. Az Xbox Game Pass egyes szintjeinek árazása tehát a következő:

  • Az Xbox Game Pass Core havi 9.99 dollárba kerül.
  • Az Xbox Game Pass for Console havi 10.99 dollárba kerül.
  • Az Xbox Game Pass for PC havi 9.99 dollárba kerül.
  • Az Xbox Game Pass Ultimate havi 16.99 dollárba kerül.

Ezek az árak rögzítettek, de valószínű, hogy az Xbox Game Pass árai idővel emelkedni fognak. Azonban gyakran az Xbox bevezető ajánlatokat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy a Game Pass-t kedvezményes áron szerezze meg egy hónapra.

Hol érhető el az Xbox Game Pass?

Az Xbox Game Pass szolgáltatás a legtöbb régióban elérhető, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Japánt. Azonban vannak olyan régiók, mint Oroszország vagy Kína, ahol nem érhető el vagy egyedi korlátozások vannak érvényben.

Hogyan iratkozhatok fel az Xbox Game Pass szolgáltatásra?

Az Xbox Game Pass szolgáltatásra a legjobb helyen, az Xbox Game Pass listán keresztül iratkozhat fel. Itt választhatja ki a kívánt Game Pass szintet és kapcsolhatja össze a Microsoft fiókjával.

Hogyan mondhatom le az Xbox Game Pass szolgáltatást?

Az Xbox Game Pass szolgáltatást egyszerűen lemondhatja a hivatalos Microsoft weboldalon. Bejelentkezés után válassza a ‘View all subscriptions > Xbox Game Pass > Manage > Cancel subscription’ opciót.

Miért éri meg az Xbox Game Pass szolgáltatást használni?

Ha sok különböző játékkal szeretne játszani, akkor az Xbox Game Pass nagyon megéri. Nem csak modern slágerekhez férhet hozzá, hanem széles körű klasszikus játékokhoz is.