A legjobb fotószerkesztő szoftverek PC-re 2023-ban - Ingyenesen letölthető

2023.11.01 - 19:11
Windows Operációs Rendszer
Antivírus és Szoftver
Kulcsfontosságú Megállapítások Részletek
LightZone Egy nyílt forráskódú fotószerkesztő, amely különösen jól kezeli a RAW fájlokat. Lehetőséget ad a nem destruktív képszerkesztésre, és számos alapvető és haladó eszközt kínál.
Paint.NET Teljesen ingyenes, felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és számos eszközt tartalmaz a képek szerkesztéséhez. Kiváló választás kezdők számára.
Photo Pos Pro Erős képszerkesztő eszköz, amely egyszerű és felhasználóbarát felületet kombinál a magas funkcionalitással. Széles körű funkciókat kínál a képek javításához.
PhotoScape X Minden egyben fotószerkesztő szoftver, amely számos professzionális, mégis intuitív eszközzel rendelkezik. Kiváló választás bonyolult képmanipulációhoz és retusálási igényekhez.
Lightroom Az egyik legnépszerűbb professzionális fotószerkesztő a világon, amelyet minden szintű fotósok kedvelnek. Számos egyedi és erős funkciót kínál, beleértve a kötegelt feldolgozást és a helyi gyógyítást.

Ha nem törődsz a képeiddel, nem kapsz figyelmet. Ez a szabály most már nem csak az üzletekre, hanem az egyénekre is vonatkozik. Akár profi fotós vagy, aki egy ügyfélnek retusál, akár átlagos Instagram felhasználó, tudod, mennyire fontos, hogy képeidet csiszolt megjelenésűvé tedd, mielőtt megmutatod őket a világnak. A jó dolog az, hogy nem kell vagyonokat költened erős fotószerkesztő szoftverre, hogy tökéletesnek tűnjenek a képeid.

Ez a cikk a legjobb fotószerkesztő szoftvereket sorolja fel PC-re, amelyeket ingyen letölthetsz. Akár egy professzionális szerkesztőt keresel, amely tele van csúcstechnológiás funkciókkal, akár egy egyszerű szerkesztőt, amellyel gyorsan feldobhatod a képeidet a közösségi média közzétételéhez, találsz valamit az alábbi legjobb fotószerkesztő alkalmazások listáján, ami megfelel az igényeidnek.

Nézzük meg közelebbről az alábbi legjobb ingyenes fotószerkesztőket

1. Luminar Neo (ingyenes próbaverzió)

Funkciók: Képek javítása AI-alapú eszközökkel, és eredeti előbeállítások. Támogatja a különböző formátumokat.

Ítélet: Széleskörű funkciólistával rendelkezik, nagyszerű a professzionális kép retusáláshoz.

A Luminar Neo egy asztali fotószerkesztő szoftver, amely csúcstechnológiájú AI technológiákat használ a képeid automatikus szerkesztéséhez. A Luminar Neo alapvető funkciókon túl, mint a rétegek, maszkok, keverési módok, transzformációs eszközök, szerkesztő ecsetek és klón eszköz, kínál fejlett AI-alapú eszközöket is, amelyekkel csak egy kattintással javíthatod a képeidet. Ezek az eszközök tartalmazzák a Sky AI-t, a Structure AI-t, a Skin AI-t, más portréjavító eszközöket, a Sunrays-t, az Accent AI-t és a Smart Contrast-ot. Bár a Luminar eszközeinek szinte mindegyike automatizált, te maradsz teljes kreatív irányítás alatt a képeiden.

Az AI segít elérni a szerkesztési célodat hatékonyan és órákat takarít meg a manuális munkából. Ráadásul minimális a tanulási görbe, köszönhetően az intuitív felületnek és az egyszerű AI eszközöknek, így már az első próbálkozásnál alkothatsz mesterműveket, korábbi tapasztalat nélkül. Több mint 70 kreatív stílussal is rendelkezik, amelyeket előbeállításoknak neveznek, és amelyeket alkalmazhatsz a képeidre, hogy még kifinomultabbnak tűnjenek. Ha nem vagy biztos abban, hogy hol kezdj a szerkesztéssel, nyisd meg az Előbeállítások fület, és a “For this photo” funkció javasolja a legjobban illő előbeállításokat a képed tartalma alapján. Sőt, saját előbeállításokat is létrehozhatsz és megoszthatsz másokkal.

A Luminar Neo tovább erősíthető kiegészítőkkel - profi szintű eszközökkel, amelyeket kifejezetten a Luminar már így is hatalmas lehetőségeinek bővítésére terveztek. Távolítsd el a rosszul fókuszált és mozgásos elmosódást, egyesíts akár 10 záróidős képet, könnyedén távolítsd el a hátteret, csökkentsd a zajt, növeld a kép méretét akár 6X-ig, és javítsd a képfelbontást a kiegészítőkkel.

Luminar Neo (ingyenes próbaverzió) - legjobb fotószerkesztő szoftver

2. Microsoft Windows 10 Photos (ingyenes)

A Photos egy ingyenes, beépített fotószerkesztő alkalmazás, amely a Windows 10-zel érkezik. Kevesen használják többre, mint fotók megtekintésére, bár a Microsoft számos funkciót beépített a Photos alkalmazásba, amelyek hasznosak lehetnek. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a Windows felhasználóknak, hogy képeiket gyűjteményekbe, albumokba és mappákba rendezzék. Egy hasznos emberek címkézési funkció arcfelismerést használ a képeid szervezéséhez, így könnyebbé teszi számodra a PC-n lévő specifikus emberek fotóinak böngészését. Ez a funkció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, tehát ha használni szeretnéd, manuálisan kell engedélyezned a People fülön. A Photos-ban számos alapvető képszerkesztő funkció is található, beleértve a vágást, forgatást, fotófeljavító szűrőket, alapvető fény- és színbeállításokat, hibaelhárítást és vörös szem korrekciót. Ráadásul egyszerű felülettel rendelkezik és felhőtárhelyet is használhat.

Microsoft Windows 10 Photos (ingyenes) - ingyenes fotószerkesztő PC-re

3. GIMP (nyílt forráskódú)

Funkciók: Támogatja a különböző formátumokat, és számos funkciót kínál a fájllétrehozástól és feldolgozástól a rajzolásig és animációig.

Ítélet: Használható Photoshop alternatívaként, de kevesebb funkcióval.

A GIMP az egyik legnépszerűbb fotószerkesztő eszköz PC-re, amelyet ingyen letölthetsz. Nemrég frissítették egy csomó új funkcióval és meglévő funkciók javításaival, így most az egyik legjobb ingyenes fotószerkesztő PC-re. A GIMP hasonlít a Photoshopra a felülete és funkcionalitása tekintetében, számos különböző eszközzel különböző igényekre. Tele van egyszerű szerkesztési eszközökkel, mint a transzformáció és vágás, valamint bonyolultabb munkákhoz szükséges eszközökkel: rétegek, maszkok, keverési módok, színkezelő eszközök, retusáló eszközök, elmosás és élesítő eszközök, és még sok más. Azonban a GIMP nem támogatja a CMYK színprofilokat, tehát lehet, hogy nem a legjobb választás nyomtatáshoz.

GIMP (nyílt forráskódú) - fotószerkesztő asztali gépre

4. LightZone (ingyenes, nyílt forráskódú)

Jellemzők: Szerkeszthető még a kép mentése után is, saját stílusok létrehozása vagy már létezők használata.

Ítélet: Kényelmes és könnyen használható alkalmazás kreatív feldolgozási módszerekkel.

A LightZone egy nyílt forráskódú fotószerkesztő, amelyet RAW fájlok kezelésére terveztek. A LightZone nem destruktív módon teszi lehetővé a fotók szerkesztését: a változtatásokat a fotó másolatára alkalmazzák, az eredeti változatlan marad. A LightZone-nal mindig vissza lehet vonni a mentés után elvégzett szerkesztéseket, akár új szerkesztési munkamenetet is indítottunk. A LightZone számos eszközt kínál alapvető és haladó fotószerkesztéshez: ZoneMapper, Fehéregyensúly, Színegyensúly, Élesítés, Újrafényképezés, Klón, stb. A LightZone egyik legérdekesebb funkciója a Stílusok, vagyis a fotóbeállítások kombinációi, amelyeket egy vagy több fotóra lehet alkalmazni. Rengeteg beépített Stílus van, és szabadon létrehozhatja a sajátjait.

LightZone (ingyenes, nyílt forráskódú) - fotószerkesztő pc szoftver

5. Paint.NET (teljesen ingyenes)

A Paint.NET az egyik legjobb fotószerkesztő szoftver PC-re, amely teljesen ingyenes. Ez a fotószerkesztő eredetileg a Microsoft Paint alternatívájaként fejlesztették ki, de sok szempontból felülmúlta azt. A Paint.NET felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amelynek elsajátítása kevés időt és erőfeszítést igényel. Tartalmaz jó választékot eszközökből kiválasztásokhoz, kiválasztások mozgatásához, retusáláshoz, újraszínezéshez és többhez. Tartalmazza az alapvető eszközöket a szintek, fényerő, kontraszt, görbék, árnyalat és színek beállításához. A Paint.NET tele van alapvető szerkesztéshez szükséges effektekkel és szűrőkkel, amelyek lehetővé teszik a zaj, ragyogás, torzítás, élesítés és elmosás játékát. Ez egy könnyen kezelhető képfeldolgozó szoftver kezdőknek.

Paint - legjobb ingyenes fotószerkesztő alkalmazás PC-re

6. Photo Pos Pro (ingyenes)

A Photo Pos Pro egy erős képszerkesztő eszköz, amely egyszerű és felhasználóbarát felületet kombinál a magas funkcionalitással. Alkalmas minden szintű felhasználók számára és magas minőségű képfeldolgozást tesz lehetővé széles körű funkciók kínálatával. Az alkalmazás tele van mindenféle eszközzel a teljes körű fotószerkesztéshez bármilyen szakértelemmel. A Photo Pos Pro-ban javíthatja fotóit számos színkezelési és retusáló eszközzel, beleértve a Görbéket, HSL beállításokat, Színjavítást, Vörös Szem Csökkentést, Élesítést, Klón Ecsetet, Elmosást és Zajcsökkentést. Játszhat tucatnyi beépített szűrővel és effekttel is. A Photo Pos Pro rétegek és maszkok támogatásával rendelkezik, amelyek precíz irányítást biztosítanak a szerkesztési folyamat felett. Töltse le ezt az ingyenes fotószerkesztőt PC-re, és tesztelje ezeket a kiemelkedő funkciókat. Ingyenesen beszerezheti, vagy megvásárolhatja a Prémiumot 49,90 dollárért.

Photo Pos Pro (ingyenes) - legjobb fotószerkesztő alkalmazás PC-re

7. PhotoScape X (ingyenes)

A PhotoScape X egy minden egyben fotószerkesztő szoftver, amely lehetővé teszi fotóinak javítását számos professzionális, mégis intuitív eszközzel. Ez az alkalmazás tele van alapvető eszközökkel a mélyreható fotószerkesztéshez, mint például maszkok, rétegek és színkezelési eszközök. A PhotoScape X-ben nem lesz nehézsége a háttér megváltoztatásában, a zaj eltávolításában, újraszínezésben vagy egy kép kiegyenesítésében. Számos retusáló eszközt is kínál, mint például a Spot Healing brush, Clone Stamp, Red-Eye Correction és Remove Stain, amelyekkel tökéletesítheti portréit. Ezenkívül ez a számítógépes fotószerkesztő alkalmazás százával kínál effekteket és szűrőket, hogy fotói kiemelkedjenek. Egyszerű és funkcionális felületével ez az alkalmazás tökéletes a bonyolult képmanipuláció és retusálási igényekhez.

PhotoScape X (ingyenes) - windows képszerkesztő

8. Lightroom (ingyenes próbaverzió)

Jellemzők: Kötegelt feldolgozási funkció, helyi gyógyítás, színkezelés.

Ítélet: Erős és egyedi funkciói miatt az egyik legjobb fotószerkesztő alkalmazás a piacon, de inkább a profiknak ajánlott, mint a kezdőknek.

A Lightroom az egyik legnépszerűbb professzionális fotószerkesztő a világon, amelyet minden szintű fotósok kedvelnek nem destruktív képszerkesztési megközelítése és számos egyedi és erős funkciója miatt. A Photoshopban jelentősen felgyorsíthatja munkafolyamatát saját előbeállítások létrehozásával, amelyeket egy kattintással alkalmazhat más fotókra. És a Batch Processing funkcióval egyszerre több fotóra is alkalmazhatja az előbeállításokat, ami még több időt takarít meg. Természetesen a Lightroom számítógépes fotószerkesztő szoftver tele van kamera- és objektív-alapú korrekciókra, színkezelésre, szín- és fényességmaszkolásra, perspektíva korrekcióra és helyi gyógyításra szolgáló high-end eszközökkel.

Lightroom (ingyenes próbaverzió) - legjobb fotószerkesztő alkalmazás PC-re

Melyik fotószerkesztő szoftver alkalmas RAW fájlok kezelésére?

A LightZone nyílt forráskódú fotószerkesztő szoftver kifejezetten RAW fájlok kezelésére lett tervezve.

Melyik ingyenes fotószerkesztő szoftvert fejlesztették ki a Microsoft Paint alternatívájaként?

A Paint.NET-et eredetileg a Microsoft Paint alternatívájaként fejlesztették ki.

Melyik fotószerkesztő alkalmazás támogatja a rétegeket és maszkokat?

A Photo Pos Pro támogatja a rétegeket és maszkokat, amelyek precíz irányítást biztosítanak a szerkesztési folyamat felett.

Melyik fotószerkesztő alkalmazás kínál ingyenes próbaverziót?

A Lightroom kínál 7 napos ingyenes próbaverziót.