A legjobb antivírus szoftverek 2023-ra

2023.10.22 - 15:41
Windows Operációs Rendszer
Antivírus és Szoftver
Kulcsfontosságú megállapítások Részletek
A legjobb antivírus szoftver A Bitdefender Antivirus Plus a legjobb választás, mivel magas malware védelmi arányt és széleskörű funkciókat kínál, beleértve a valós idejű védelmet és a VPN-t.
Ingyenes vs. fizetős antivírus Az ingyenes antivírusok alapvető védelmet nyújtanak, de a megbízható és átfogó biztonságért érdemes fizetni. Az ingyenes csomagok gyakran korlátozottak és kevesebb funkciót kínálnak.
Az antivírus szoftverek fontossága Az antivírus szoftverek használata létfontosságú a kibertérben leselkedő fenyegetések elleni védekezésben, különösen, ha rendelkeznek valós idejű védelmi funkcióval.
2023. októberi frissítések A cikk frissítése során a termékismertetőket fokozták, és áttekintették a legújabb független teszteredményeket.

Tehát, ha PC rajongó vagy, aki rendelkezik egy erős számítógéppel, mindent meg kell tenned, hogy megvédhesd ezt a drága és költséges eszközt. Végül is, a Windows és Mac operációs rendszerekben jelen lévő biztonsági intézkedések nem elegendőek a legújabb kiberfenyegetésekkel szemben. Ezért sürgetünk, hogy telepítsd fel az elérhető legjobb antivírus szolgáltatások egyikét első védelmi vonalként.

Az 2023 októberének 7 legjobb antivírus szolgáltatása

Hogyan válasszuk ki a legjobb vírusirtót?

A legjobb vírusirtó kiválasztása elsőre kihívásnak tűnhet. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, amelyek különböző funkciókat kínálnak PC-re és mobil eszközökre. Tehát hogyan döntsd el, melyik felel meg igazán az igényeidnek?

Íme, amit figyelembe kell venned a vírusirtó kiválasztása előtt:

  • Keress folyamatosan frissülő rosszindulatú program adatbázist. Új kiberfenyegetéseket folyamatosan fejlesztenek annak érdekében, hogy a vírusirtó programok ne tudják őket észlelni. Emiatt csak olyan szolgáltatókat vettünk fel, akik ismertek a rendszeres rosszindulatú programok adatbázisának frissítéséről.
  • Ellenőrizd a biztonsági funkciókat. A legjobb vírusirtó megoldásoknak többet kell tartalmazniuk, mint csak rosszindulatú programok elleni védelmet. Egyéb alapvető funkciókat is nyújtania kell, például VPN-t, jelszókezelőt vagy bármilyen más védelmi intézkedést. Ha már rendelkezel ilyen eszközökkel, akkor választhatsz több funkcióval rendelkező szolgáltatásokat.
  • Keress átfogó vírusirtó védelmet. Ha nem te vagy az egyetlen számítógép- vagy mobil eszközhasználó, akkor fontolóra kell venned egy olyan vírusirtó beszerzését, amely extra védelmet nyújt. Néhány szolgáltató rendelkezik szilárd szülői felügyeleti funkciókkal, míg mások védelmezik otthoni hálózatodat és figyelmeztetnek a lehetséges veszélyekre.
  • Vedd figyelembe a költségvetésed. Nem minden vírusirtó program kínál ugyanazt az ár-érték arányt. Ezért néha kevesebb (vagy több) költés sokkal több funkciót eredményezhet.
  • Próbáld ki először a szoftvert. Mindig kihasználhatod a vírusirtó szolgáltatások által kínált pénzvisszafizetési garanciát a termék kipróbálására. Így magad teszteled ki, és látod, hogy megéri-e a ráfordított pénzt.

A 10 legjobb vírusirtó szoftver 2023-ban PC-re

25 vezető vírusirtó szolgáltatást teszteltünk, hogy megtaláljuk a legjobbat az iparágban. Értékeléseink során felfedeztük a 10 legjobb vírusirtó megoldás erősségeit és gyengeségeit, amelyek végül bekerültek a listára. Olvass tovább, hogy többet megtudj eredményeinkről.

1. Bitdefender Antivirus Plus

A legjobb átfogó vírusirtó szoftver 2023-ban

Bitdefender interface

Maximális egyidejű kapcsolatok: 15 eszköz
Ingyenes verzió: Igen
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

A Bitdefender a 2023-as év legjobb vírusirtó szoftvere, mert hibátlan rosszindulatú programok elleni védelmi arányokat és védelmet kínál mindenféle online fenyegetéssel szemben. A tervedtől függően a Bitdefender a legjobb kiberbiztonsági csomagoddá válhat VPN-nel és jelszókezelővel.

Teszteredmények. A 2023. július-augusztusi AV-TEST eredmények szerint a Bitdefender maximális pontszámot ért el minden kategóriában (védelem, teljesítmény, használhatóság). Házilag végzett Bitdefender tesztjeink hasonlóan lenyűgöző eredményeket mutattak, a Teljes Rendszer Vizsgálat megtalálta az összes 10 rosszindulatú programmal fertőzött mintafájlt, amit a rendszerben elrejtettünk. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Gyors Vizsgálat nem találta meg ezeket a vírusokat.

Funkciók. A korábban említett Gyors Vizsgálaton és Rendszer Vizsgálaton kívül a Bitdefender Haladó Fenyegetés Védelmet kínál, amely valós időben figyeli a gyanús viselkedést és megakadályozza a nulladik napi támadásokat. Egy másik kulcsfontosságú előny az Online Fenyegetés Megelőzés, amely biztosítja, hogy az általad látogatott weboldalak megbízhatóak és biztonságosak. Emellett jelszókezelőt is kapsz, sőt még egy VPN-t is, napi adatkorláttal 200 MB-ig, hogy névtelen maradj online.

Kompatibilitás. A Bitdefendert számos operációs rendszeren használhatod, beleértve a Windows és macOS számítógépeket vagy az iOS és Androidot. Minden alkalmazás rendezetten szervezett és kezdőbarát, így gyorsan alkalmazkodhatsz hozzá.

Árazás. Az árak 19,99 dollártól kezdődnek évente, a Bitdefender költségvetés-barát előfizetési lehetőségeket kínál bárkinek. A Bitdefender Családi csomagjával egyszerre akár 15 eszközt is csatlakoztathatsz. Van még egy Bitdefender vírusirtó ingyenes kiadása és egy 30 napos ingyenes próbaverzió a prémium szolgáltatásokhoz, amelyek segíthetnek dönteni elköteleződés előtt.

Előnyök:

  • Szilárd rosszindulatú programok elleni védelem
  • Sokoldalú funkciók
  • Ingyenes verziót kínál
  • Kiváló ár-érték arány
  • Gyakori frissítések
  • Kivételes eredmények független teszteken

Hátrányok:

  • A teljes VPN-hozzáféréshez extra díjat kell fizetni
  • Megbízhatatlan gyors vizsgálatok

2. Norton 360 Antivirus

Prémium vírusirtó a legjobb biztonsági funkciókkal minden eszközödhöz

Maximális egyidejű kapcsolatok: 10 eszköz
Ingyenes verzió: Nem
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

Egy másik optimális vírusirtó választás a Norton 360 antivirus. A rosszindulatú programok észlelési arányai ugyanolyan nagyszerűek, mint a Bitdefenderé, míg az alkalmazás használata könnyen elsajátítható. A Norton 360 kényelmes azok számára, akik zökkenőmentes vírusirtó élményre vágynak.

Teszteredmények. 2023. augusztusában a Norton Antivirus majdnem tökéletes eredményeket ért el az AV-TEST szerint, kisebb visszaesésekkel a teljesítmény kategóriában. A Norton 360 Antivirus tesztjeink hasonló eredményeket mutattak. A valós idejű védelmi funkció azonnal blokkolta az összes fenyegetést, amint kiengedtük őket. Azonban a teljes vizsgálat eléggé megterhelte a rendszer erőforrásait.

Funkciók. A Norton további biztonsági intézkedései közé tartozik egy intelligens tűzfal, biztonságos felhő alapú biztonsági mentés, sötét webes figyelés, szülői felügyelet, VPN és jelszókezelő. Erős versenytársa a Bitdefendernek, ha figyelmen kívül hagyjuk a teszteredményeket.

Kompatibilitás. Kipróbáltuk az összes elérhető alkalmazást (Windows, macOS, Android és iOS) - az interfész mindenhol rendezett és könnyen navigálható. Azonban néhány extra funkció külön fülekben nyílik meg, ami kényelmetlen lehet, például a jelszókezelő és a böngészőbővítmények.

Árazás. Az árak 19,99 dollártól kezdődnek évente, ez a vírusirtó kiváló választás a rosszindulatú programok elleni védelemhez. Ráadásul van egy ingyenes 7 napos próbaverzió még a Norton 360 Deluxe és Premium csomagokhoz is.

Előnyök:

  • Kiváló védelem
  • Sok extra
  • Erős személyazonosság-védelmi csomag
  • Ingyenes 7 napos próbaverzió
  • Könnyen használható
  • Optimalizáló eszközök

Hátrányok:

  • Az árak a magasabbak
  • Néhány funkció extra alkalmazást igényel

3. TotalAV

Az alapvető ingyenes antivírus csomag és kiváló prémium szoftver több eszközre

Total AV felhasználói felület

Maximális egyidejű kapcsolatok: 6 eszköz
Ingyenes verzió: Igen
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

Kiváló malware észlelési arányokkal a TotalAV az antivírus listánk élmezőnyébe kerül. Jól teljesít a legtöbb területen és intuitív használatával vonzóvá válik az átlagos felhasználók számára.

Teszteredmények. A 2023-as augusztusi AV-TEST összefoglaló szerint a TotalAV kiválóan használható, de hiányosságok mutatkoznak a teljesítményben és védelemben. Sikeresen blokkolja a nulladik napi és a 4 hetes malware támadások 97%-át, így szilárd, de nem tökéletes védelmet nyújt a különböző kiberfenyegetésekkel szemben. A TotalAV tesztelése során a szolgáltatás 10-ből 7 rosszindulatú fájlt talált a teljes vizsgálat során.

Funkciók. A TotalAV kiemelkedik az antivírus szolgáltatások közül erős ingyenes tervével. Egyetlen dollár kiadása nélkül kap egy malware szkenner és anti-phishing védelmet. Ha fizetett előfizetést választ, biztonsági védelme jelentősen bővül valós idejű védelemmel és ransomware pajzsokkal. Mindezek mellett tartalmazza a Cloud Scanner, a Disk Cleaner és más optimalizáló eszközöket is. Ezek segítenek némi helyet felszabadítani a merevlemezén és hatékonyabbá teszik a rendszerindítást. A TotalAV továbbá kínál korlátlan adatmennyiséggel rendelkező VPN-t, jelszókezelőt és hirdetésblokkolót a biztonságos online böngészés érdekében.

Kompatibilitás. Az alkalmazások tekintetében a mobil (Android és iOS) és asztali (Windows és macOS) alkalmazások felülete jól szervezett és egyszerű, akárcsak a telepítési folyamat.

Árazás. Az ingyenes terven kívül három másik terv is elérhető, az árak 19,00 dollártól kezdődnek évente. Teljes visszatérítésre is jogosult, mivel minden tervhez 30 napos pénzvisszafizetési garancia tartozik.

Előnyök:

  • Robusztus internetbiztonsági csomag
  • Intuitív alkalmazások
  • Gyors ügyfélszolgálati válaszidők
  • Valós idejű és felhő alapú védelem
  • Tartalmaz optimalizáló eszközöket

Hátrányok:

  • Csak hat eszközt fed le
  • A böngésző kiterjesztés nem különösen felhasználóbarát
  • A Safe Search nem mindig működik

4. Surfshark Antivirus

Nagyszerű, minden körülmények között működő antivírus védelem egy top VPN-nel, költségbarát áron

Surfshark AV banner

Maximális egyidejű kapcsolatok: 5 eszköz
Ingyenes verzió: Nem
Platformok: Windows, macOS, Android

A Surfshark elsősorban vezető VPN szolgáltatóként ismert - de kiváló antivírus csomagja sokkal többet nyújt. Ez egy nagyszerű internetbiztonsági csomag minden online biztonsági igényedhez.

Teszteredmények. Az AV-TEST szerint a Surfshark antivírusnak van még hova fejlődnie a védelem és teljesítmény terén. A szoftver blokkolja a gyakori malware-t, de nem olyan hatékony a nulladik napi támadások ellen. Eközben saját Surfshark Antivirus áttekintésünkben a teljes vizsgálat gyors volt, több mint 100 000 fájlt vizsgált meg 90 másodperc alatt és 7 potenciálisan rosszindulatú fájlt talált.

Funkciók. Ahogy várható volt, a Surfshark AV valós idejű védelmet nyújt, amely mindig biztosítja a rendszeredet. Van továbbá Alert funkció, amely értesítést küld, ha az adataid kiszivárognak különböző internetes adatbázisokban. Ezenkívül a felhasználók webkamera védelmet és biztonságos keresőmotort kapnak, ahol a keresési lekérdezéseik teljesen bizalmasak. Végül, de nem utolsósorban, a Surfshark rendelkezik az iparág egyik legjobb VPN-jével, amely megőrzi a privát szférádat online böngészés közben, miközben a legjobb sebességeket kínálja.

Kompatibilitás. Az antivírus elérhető Windows, macOS és Android eszközökön. Az összes alkalmazás nagyon rendezetten szervezett és egyszerűen használható. Megjegyzendő, hogy a VPN alkalmazás elérhető más operációs rendszereken is, mint például Linux és iOS.

Árazás. A Surfshark antivírust 5 eszközön évente csak 49,08 dollárért szerezheti be. A standard 30 napos pénzvisszafizetési garancia is tartozik hozzá a kockázatmentes tesztelés érdekében.

Előnyök:

  • Felhasználóbarát
  • Kiváló VPN-t tartalmaz
  • Privát keresőmotor
  • Valós idejű védelem
  • Testreszabható vizsgálatok

Hátrányok:

  • Nincs tűzfal
  • A vizsgálatok hosszabb ideig tartanak, mint általában
  • Az ID ellenőrzés nem minden országban érhető el

5. NordVPN Threat Protection

Legjobb valós idejű fenyegetésvédelem és kiváló VPN mobil eszközökre

nordvpn threat protection banner new

Maximális egyidejű kapcsolatok: 6 eszköz
Ingyenes verzió: Nem
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

A NordVPN az egyik legnépszerűbb VPN szolgáltató a világon. Azonban az elmúlt években a cég folyamatosan arra törekedett, hogy minden az egyben adatvédelmi megoldássá váljon. Most már a NordVPN egy kiváló biztonsági csomag. Elrejti az IP-címedet és valós idejű védelmet nyújt a különböző online fenyegetésekkel szemben.

Teszteredmények. Független laboratóriumok, mint az AV-TEST, még nem tesztelték alaposan a NordVPN Threat Protection-t. Ezért mi több figyelmet szenteltünk a szolgáltatásnak a NordVPN Threat Protection értékelésünkben. Először is, kipróbáltuk a File Protection funkciót, amelynek segítségével malware-t tartalmazó fájlokat próbáltunk letölteni. Összességében a funkció 90%-os sikeraránnyal észlelte a rosszindulatú fájlokat. Másrészt, a webvédelmi eszköz is hatékony volt a hirdetések és követők blokkolásában. Azonban néha a felhasználói élmény romlott a túlzott Javascript blokkolás miatt.

Funkciók. A NordVPN Threat Protection két részre oszlik: Webvédelem és Fájlvédelem. Az első rész eltávolítja a hirdetéseket, malware-t, webkövetőket és levágja az URL követési paramétereit. Eközben a második rész szkennerként működik a letöltött fájlokra nézve, törli a gyanúsakat és felhő alapú vizsgálatra küldi azokat az .exe fájlokat, amelyek további vizsgálatot igényelnek. Legfontosabb, hogy a NordVPN a legjobb VPN a piacon, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén elrejtse az IP-címét és villámgyors sebességgel böngészhessen a weben.

Kompatibilitás. A Threat Protection szinte minden asztali és mobil NordVPN alkalmazásban megtalálható. Így nem lesz gondja a Windows, Mac, Android és iOS eszközeinek biztonságának megőrzésével. Minden előfizetés támogat 6 egyidejű kapcsolatot fiókonként.

Árazás. A Threat Protection szinte minden NordVPN alkalmazáson elérhető és minden NordVPN tervhez ingyenesen tartozik, így ez az antivírus egy sokoldalú internetbiztonsági csomag. A csomag árai havi 3,19 dollártól kezdődnek.

Előnyök:

  • Erős hirdetésblokkoló
  • Valós idejű letöltési szkenner
  • Top osztályú VPN-t tartalmaz
  • Szilárd védelem a követőktől
  • Egyszerűen használható mindent egybe foglaló csomag

Hátrányok:

  • Nincs valós idejű rendszervizsgálat
  • Nincsenek fejlett vizsgálati funkciók

6. ESET NOD32

Az összes eszközét védelmező legjobb könnyűsúlyú antivírus szoftver

NOD32 felhasználói felület

Maximális egyidejű kapcsolatok: 5 eszköz
Ingyenes verzió: Nem
Platformok: Windows, Mac, Android, Linux

Az ESET NOD32 a szlovák kiberbiztonsági termékek éllovasa, és kiváló és megbízható antivírus csomagot kínál - teljes mértékben megérdemli a helyét a legjobb antivírus szoftverek listáján.

Teszteredmények. Az önálló tesztelő laboratóriumok pontszámai nem okoznak csalódást - az antivírust Top Termékként kategorizálták, amely 100%-ban blokkolja a kísérleti támadásokat.

Ezt igazolva saját ESET antivírus tesztjeinket végeztük el. Bár a vizsgálati lehetőségek kezdők számára bonyolultnak tűnhetnek, az egyéni vizsgálat (amely gyors és teljes vizsgálatok keverékének tűnik) megtalálta az összes fenyegetést, amellyel kihívást jelentettünk. A rendszererőforrásokat is jól osztották el; a bekapcsolt más alkalmazások nem szenvedtek jelentős teljesítményproblémákat a vizsgálatok során.

Funkciók. Az alapcsomaggal valós idejű védelmet kap a rosszindulatú szoftverek és a zsarolóvírusok ellen. De ha attól tart, hogy az NOD32 Essential Protection nem lesz elegendő, választhatja az ESET Internet Security-t, amely webvédelmet tartalmaz a káros JavaScript injekciók megakadályozására. Azok számára, akik mindent be akarnak vetni, van lehetőség az ESET Smart Security Premium csomag kiválasztására. Ez hozzáad egy jelszókezelőt és titkosítást a személyes fájlok számára.

Az ESET NOD32-ben kivételes, hogy felhőalapú és a legtöbb nehéz feldolgozást a szervereire helyezi. Ez a folyamat sokkal kevesebb munkát jelent az eszközének és jobb teljesítményt.

Kompatibilitás. Az ESET-et beszerezheti Windows, macOS és Android rendszerekre. Sajnos iOS-en nem érhető el, de más alkalmazások tiszták és felhasználóbarátok. Figyelembe véve az Apple ökoszisztéma biztonságát, ez nem lehet nagy probléma.

Árazás. Az árazás tekintetében az alap terv 39,99 dollártól indul évente. A csomagok ára növekszik az eszközök számával, amelyeket védeni kell.

Előnyök:

  • Felhőalapú
  • Nem igényel sok rendszererőforrást
  • Nagyszerű rosszindulatú szoftver laboratóriumi teszteredmények
  • Távoli eszközvezérlési lehetőség
  • Fájltitkosítás a zsarolóvírusok ellen

Hátrányok:

  • Inkább drága
  • Csak kézi frissítések
  • Nincs VPN szolgáltatás mellékelve

7. Malwarebytes

Egyszerű és intuitív antivírus platform az összes eszközéhez

Malwarebytes-banner

Maximális egyidejű kapcsolatok: 5 eszköz
Ingyenes verzió: Igen
Platformok: Windows, macOS, Android, ChromeOS, iOS

A Malwarebytes egy másik szilárd anti-malware program, amely jól végzi a munkáját. Kiválóan teljesít a független laboratóriumi tesztelésben, különösen a rosszindulatú szoftverek észlelésében.

Teszteredmények. A Malwarebytes kiváló eredményeket ért el az AV-TEST értékelésekben, csak fél pontot veszített a védelem és a teljesítmény kategóriákban. Szinte 100%-os védelmi arányt kínál az elterjedt és 0 napos rosszindulatú szoftver támadások ellen. Azonban az alkalmazás jelentős hatással volt a rendszererőforrásokra saját házon belüli Malwarebytes tesztünk során. Ezért nem ajánlanánk alkalmazások indítását a teljes vizsgálatok alatt. Ezenkívül 7 fenyegetést talált a 10-ből a 6 perces vizsgálat során.

Funkciók. A Malwarebytes valós idejű rosszindulatú szoftver védelmet használ tevékenységének figyelésére és a potenciális kiberfenyegetések megállítására, mielőtt bejutnának a rendszerbe. Ezenkívül van zsarolóvírus-megelőzés, hogy segítsen elkerülni a fájl titkosító vírusok támadásait eszközén. Ami még említésre méltó, hogy a Malwarebytes tartalmaz kihasználásvédelmet, ami hasznos lehet a rosszindulatú szoftverek megakadályozásában, hogy megfertőzzék az eszközt és tovább terjedjenek.

Ezenkívül a Malwarebytes VPN-t kínál az internetes forgalom titkosításához és a privát információk védelméhez az online böngészés során. Az eszközei védve lesznek a rosszindulatú szoftverektől, a bejövő és kimenő internetes forgalomtól és más adatoktól.

Kompatibilitás. A Malwarebytes-t telepítheti Windows, macOS, iOS és Android platformokra. A szoftver könnyen használható és lehetővé teszi különböző vizsgálatok beállítását, beleértve a napi fenyegetés vizsgálatokat is.

Árazás. Meg kell említeni, hogy van ingyenes Malwarebytes verzió, de ez csak víruskeresőt kínál. Ha teljes rosszindulatú szoftver védelmet szeretne, a prémium tervek 38,24 dollártól indulnak évente.

Előnyök:

  • Jó vírusvédelmi arányok
  • Nagyszerű felhasználói felület
  • Böngészőbiztonsági kiterjesztés
  • VPN-nel rendelkező terv elérhető
  • Korlátozott ingyenes verzió elérhető

Hátrányok:

  • További eszközök hozzáadása többe kerül
  • Erőforrás-igényes

8. McAfee Total Protection

Nagyszerű keresztplatform támogatás alap tervvel a rosszindulatú fenyegetések elleni védelem érdekében

McAfee felhasználói felület

Maximális egyidejű kapcsolatok: Korlátlan eszköz
Ingyenes verzió: Igen
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

A McAfee bekerült a legjobb antivírus szoftverek kategóriájába, mivel nem csak védelmet nyújt a legújabb kiberfenyegetésekkel szemben, hanem további biztonsági funkciókat is biztosít, többet tesz, mint az alapvető rosszindulatú szoftver védelem.

Teszteredmények. A legújabb AV-TEST eredmények azt mutatják, hogy a McAfee Total Protection nevéhez méltóan teljes védelmet nyújt minden rosszindulatú szoftver típus ellen. Természetesen ezt saját McAfee antivírus tesztjeinkkel kellett megerősítenünk. És bár a detektálás valóban kiváló volt, a vizsgálati folyamat hosszú időt vett igénybe és 100%-os CPU használatot igényelt, így lehetetlenné vált más feladatok végrehajtása, míg az alkalmazás működött. Mi magunk is teszteltük a McAfee-t és 10 rosszindulatú fájlt dobtunk neki, hogy észlelje. Míg a gyors vizsgálat egyiket sem találta meg, a teljes vizsgálat blokkolta az összes fenyegetést, még a vizsgálat felénél. Ez ritka látvány, még a legjobb antivírusokkal is.

Funkciók. A McAfee alapcsomagja tartalmaz VPN-t, jelszókezelőt és fájlzúzót, más funkciók mellett. Ezenkívül az antivírus személyazonosságlopás elleni védelmet és hálózatbiztonságot biztosít. A Home Network Security lehetővé teszi az összes Wi-Fi-hez csatlakoztatott eszköz kezelését és figyelmeztet a behatolási kísérletekről (nem érhető el Windows-on).

Kompatibilitás. A McAfee támogatja a Windows, macOS, iOS és Android operációs rendszereket és könnyen használható alkalmazásokat kínál.

Árazás. A McAfee árai 39,99 dollártól indulnak évente, és vannak alacsony árú és drágább szintű opciók is. Azonban van egy 30 napos pénzvisszafizetési garancia, amellyel kockázat nélkül tesztelheti az összes funkciót.

Előnyök:

  • Minden terv támogatja a fő platformokat
  • Korlátlan eszköz a prémium felhasználók számára
  • Az alapcsomag gazdag funkciókkal rendelkezik
  • Szilárd tűzfal
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia

Hátrányok:

  • Néhány független teszteredmény gyenge
  • A teljesítmény jobb lehetne
  • Az Apple termékeken kevesebb funkciója van

9. Avira Antivirus

A legjobb antivírus ingyenes csomaggal és erős biztonsági funkciókkal

Avira felhasználói felület

Maximális egyidejű kapcsolatok: 50 eszköz
Ingyenes verzió: Igen
Platformok: Windows, macOS, Android, iOS

Az Avira Antivirus az elérhető legjobb antivírus szoftver csomagok egyike mind az ingyenes, mind a prémium szegmensben, amely kiváló védelmet kínál.

Teszteredmények. A legújabb független Avira tesztek azt mutatják, hogy az antivírus szolgáltatás a legtöbb területen igen erős. 100%-os védelmet biztosít az elterjedt rosszindulatú szoftverek ellen és körülbelül 99%-os biztonságot nyújt a 0 napos támadásokkal szemben. Ami a saját Avira Antivirus tesztjeinket illeti, a szolgáltatás szuper gyors teljes vizsgálattal tűnt ki, amely csak 3 perc 30 másodpercet vett igénybe. Ráadásul sikerült blokkolnia az összes 10 rosszindulatú fájlt. Bár a CPU használat magas volt, nem kell hátránynak tekinteni, mivel csak néhány percig tart.

Funkciók. Az alapértelmezett Avira csomag tartalmaz VPN-t, tűzfalat és jelszókezelőt. Ezenkívül ez az antivírus rendelkezik fejlett zsarolóvírus-védelemmel, webvédelemmel a biztonságos online vásárláshoz, e-mail védelemmel és fájlzúzóval. Van automatikus szoftverfrissítési funkció, böngészőbiztonsági eszköz, jelszókezelő és rendszeres rosszindulatú szoftver védelmi megoldások.

Kompatibilitás. Az Avira antivírus kompatibilis a legnépszerűbb operációs rendszerekkel (Windows, macOS, Android és iOS). Azonban nem minden funkció érhető el macOS-en - az e-mail védelem és a letöltési vizsgálatok csak a Windows felhasználók számára érhetők el.

Árazás. Az Avira árai 30,99 dollártól indulnak évente, de ha elégedetlen lenne a szolgáltatással, akkor van pénzvisszafizetési garancia akár 60 napig is.

Előnyök:

  • Gazdag funkciókkal rendelkező ingyenes verzió
  • Kompatibilis az összes fő platformmal
  • Valós idejű védelem
  • Funkciók az online böngészés védelmére
  • Tartalmaz VPN szolgáltatásokat

Hátrányok:

  • Néhány funkció csak Windows-on érhető el
  • A böngésző kiterjesztés szükséges az összes funkció használatához
  • Késleltetett válasz az ügyfélszolgálattól

10. Trend Micro

Egyszerű és biztonságos antivírus az online fenyegetések elleni védelemhez költségvetés-barát áron

Trend Micro antivírus banner

Maximális egyidejű kapcsolatok: 10 eszköz
Ingyenes verzió: Igen (Android és iOS)
Platformok: Windows, Linux, Mac, Android, iOS

A Trend Micro egy másik szilárd antivírus szoftver, amely segíthet megvédeni eszközeit a kiberfenyegetésektől.

Teszteredmények. A legújabb független Trend Micro tesztek azt mutatják, hogy az antivírus kiváló eredményeket nyújt a védelem és a használhatóság terén, enyhe teljesítményproblémákkal. Pontosabban szólva, 100%-os védelmet várhat a nulladik napi és népszerű rosszindulatú szoftverekkel szemben. Másrészről, saját Trend Micro tesztjeink azt mutatták, hogy bár volt néhány bökkenő, az antivírus összességében nem terhelt a rendszererőforrásokra. A víruskereső kevesebb mint 9 perc alatt 8 fenyegetést törölt a 10-ből.

Antivírus szoftverek rangsora

Az online fenyegetésekkel szembeni védekezésben kulcsfontosságú a megfelelő antivírus szoftver kiválasztása. Alább található a legjobb 15 antivírus szoftver listája, mindegyik saját erősségeivel és funkcióival. Bár ezek az antivírus megoldások gondosan kiválasztásra kerültek, nem minden antivírus program szerepel ezen a listán.

  1. Bitdefender Antivirus Plus. Kiválóan teljesít a malware-ek felismerésében, felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és számos további biztonsági funkciót kínál, mint például a biztonságos böngésző és jelszókezelő.
  2. Norton 360 Antivirus. Átfogó védelmet nyújt olyan funkciókkal, mint a valós idejű fenyegetésfelismerés, biztonságos VPN és felhőalapú biztonsági mentés. Felhasználóbarát felülete és kiterjedt ügyféltámogatása növeli vonzerejét.
  3. TotalAV. Erős malware védelmet kombinál rendszer optimalizáló eszközökkel, így kerekedik ki azok számára, akik mind a biztonságot, mind a teljesítmény növelését keresik.
  4. Surfshark Antivirus. A Surfshark nem csak erős antivírus védelmet kínál, hanem VPN-t is tartalmaz, hogy biztosítsa online adatvédelmét és biztonságát. Nagyszerű választás azok számára, akik mindkét szolgáltatást egy csomagban keresik.
  5. NordVPN Threat Protection. Túlmutat a VPN szolgáltatásokon, és magában foglalja az előrehaladott antivírus funkciókat is, így kiváló választás azok számára, akik többlet online biztonságot keresnek.
  6. ESET NOD32. Gyors szkenneléséről, hatékony erőforrás-felhasználásáról és erős felismerési képességeiről ismert a különböző malware típusokkal szemben.
  7. McAfee Total Protection. Széleskörű funkciókat kínál, beleértve az antivírust, tűzfalat, biztonságos böngészést és azonosítólopás elleni védelmet, így alkalmas azok számára, akik minden egyben biztonsági megoldásokat keresnek.
  8. Avira Antivirus. Erős malware felismerés és minimális hatás a rendszerteljesítményre. Ingyenes verziója is jelentős védelmet nyújt.
  9. Trend Micro. Hatékony ransomware védelem és széleskörű adatvédelmi funkciók teszik vonzóvá azok számára, akik az online adatvédelemmel kapcsolatosan aggódnak.
  10. Malwarebytes. Specializálódott a malware és adware célzására, így erős kiegészítője a hagyományos antivírus megoldásoknak.
  11. Aura Antivirus. Felhasználóbarát felülete és a szkennelési lehetőségek széles skálája teszi alkalmasnak azok számára, akik az egyszerűséget részesítik előnyben.
  12. Intego. Kifejezetten Mac felhasználók számára tervezve, átfogó védelmet nyújt a macOS-specifikus fenyegetésekkel szemben.
  13. AVG Antivirus. Az AVG szilárd malware védelmet nyújt és számos funkciót kínál, mint például az e-mail és link szkennelés, ami növeli az átfogó biztonságot.
  14. Avast Antivirus. Az Avast sokféle funkciójáról ismert, beleértve a valós idejű védelmet, Wi-Fi biztonsági vizsgálatot és egy erős ingyenes verziót.
  15. Sophos Antivirus. Alapvető távoli vezérlő alkalmazás, szkennelés és fenyegetéselemzés. Különböző biztonsági rétegeket és rugalmas árazást biztosít.

Néhány antivírus, mint például a Kaspersky, nem került fel a listánkra. Bár a Kaspersky hosszú ideje szerepel a legjobb antivírus eszközeink között, az adatszolgáltatások és gyakorlatok kérdéses integritása miatt újragondoltuk annak ajánlását felhasználóinknak.

Ingyenes vs. fizetős antivírus: érdemes fizetni?

Bár az ingyenes antivírus megoldások alapvető védelmet nyújthatnak a malware-ekkel szemben és egyszerű igényeket is kielégíthetnek, megbízható és minden oldalról biztonságot nyújtó védelemért fizetni kell.

Egy dolgot érdemes megjegyezni – az antivírus cégeknek pénzt kell keresniük: vagy prémium csomagokból, vagy a személyes adataidból. Ez azt jelenti, hogy egy megbízhatatlan antivírus cég eladhatja az információidat a kiberbűnözőknek vagy más harmadik feleknek.

Arról nem is beszélve, hogy néhány ingyenes antivírus szoftver tartalmazhat felugró hirdetéseket vagy akár kártékony programokat is, amelyek malware-ekkel fertőzhetnek meg (ami az utolsó dolog, amit egy antivírustól várnál).

Tehát, ha még mindig ingyenes szolgáltatást szeretnél, nézd meg a komoly és legitim cégeket, amelyek a legjobb és tesztelt ingyenes antivírus szolgáltatásokat kínálják, például a TotalAV-t. Ők még mindig érdekeltek abban, hogy végül fizess a prémium csomagokért, de legalább nem ártanak neked.

Azonban számíts kevesebb funkcióra és komoly korlátozásokra ahogy haladsz előre. Gyakran az ingyenes csomagok csak egyszerű rendszerszkennelést engedélyeznek. De olyan funkciók, mint az egyéni szkennelés, ransomware védelem és fejlett tűzfalak általában csak prémium csomag vásárlásakor érhetők el.

Következtetés

A fenyegető szereplők különböző sarkokban leselkednek a kibertérben. Egy rossz lépés, legyen az a rossz linkre kattintás vagy egy gyanús weboldal meglátogatása, és megfertőzheted a számítógépedet vagy más eszközödet malware-rel. Ilyen okból létfontosságú az antivírus használata, különösen, ha rendelkezik valós idejű védelmi funkcióval.

Csak a készüléked rendszeres szkennelésével véded meg magad a személyes adatok lopásától, beleértve a banki adatokat is. Legjobb ajánlatunk a Bitdefender. Garantálja a magas malware védelmi arányt, valamint széles funkciókínálatot, beleértve a valós idejű védelmet és a VPN-t.

2023. októberi frissítések – mi új?

Frissítettük 2023 legjobb antivírus szoftvereiről szóló cikkünket az alábbi változtatásokkal:

  • Fokozott termékismertető. A szolgáltatók leírásait kategóriákba soroltuk, hogy az olvasók könnyen megtalálják a számukra legrelevánsabb információkat. Természetesen áttekintettük a funkció- és árinformációkat is, hogy biztosítsuk, minden naprakész.
  • Független teszteredmények. Áttekintettük a legújabb független teszteredményeket olyan oldalakról, mint az AV-TEST és az AV comparatives, hogy lássuk, az antivírus szolgáltatások még mindig megéri-e használni.

Melyik az a 15 legjobb antivírus szoftver?

A legjobb 15 antivírus szoftver a Bitdefender Antivirus Plus, Norton 360 Antivirus, TotalAV, Surfshark Antivirus, NordVPN Threat Protection, ESET NOD32, McAfee Total Protection, Avira Antivirus, Trend Micro, Malwarebytes, Aura Antivirus, Intego, AVG Antivirus, Avast Antivirus és a Sophos Antivirus.

Miért nem szerepel a Kaspersky a listán?

A Kaspersky adatszolgáltatásainak és gyakorlatainak kérdéses integritása miatt újragondoltuk annak ajánlását.

Milyen korlátozásokkal jár az ingyenes antivírus szoftverek használata?

Az ingyenes csomagok gyakran csak egyszerű rendszerszkennelést engedélyeznek. Az egyéni szkennelés, ransomware védelem és fejlett tűzfalak általában csak prémium csomag vásárlásakor érhetők el.

Melyik antivírus szoftvert ajánlják a legjobbnak?

Legjobb ajánlatunk a Bitdefender. Garantálja a magas malware védelmi arányt, valamint széles funkciókínálatot, beleértve a valós idejű védelmet és a VPN-t.

Mik a legújabb frissítések az antivírus szoftverekkel kapcsolatban?

Frissítettük a termékismertetőt és áttekintettük a legújabb független teszteredményeket, hogy lássuk, az antivírus szolgáltatások még mindig megéri-e használni.

Miért fontos az antivírus szoftver használata?

Az antivírus használata létfontosságú, mert védelmet nyújt a különböző online fenyegetésekkel szemben, beleértve a személyes adatok lopását is.